Ann Van Hellemont

Ann

Ann Van Hellemont (°1977) studeerde Klinische Psychologie voor kinderen en adolescenten aan de KU Leuven.

Voor zij bij Andare begon, was zij werkzaam op het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg te Mechelen (CGG De Pont) in het Kinderteam, en bij Solentra vzw in Antwerpen waar zij traumabegeleiding aan niet-begeleidde minderjarige vluchtelingen, kinderen en gezinnen gaf. Zij werkte ook als vrijwilliger bij Tejo Mechelen.

Ann was samen met Arnoud Raskin mede-oprichter van de organisatie Mobile School. Dit is een internationaal project dat zich inzet voor straatkinderen wereldwijd door creatieve, educatieve en therapeutische materialen te ontwikkelen en aan te bieden met als hoofddoel het versterken van identiteit, eigenwaarde, draagkracht en talenten. De inspiratie hiervoor kwam voor een stuk uit de oplossingsgerichte therapie. Hierin staat niet alleen het kind in zijn kwetsbaarheid centraal, maar ook zijn sterktes en referentiekader.

Naast haar basisopleiding klinische psychologie volgde Ann ook EMDR Level 1 voor kinderen en adolescenten (Integrativa). Dit is een therapievorm die voornamelijk wordt ingezet in begeleidingen rond trauma. Momenteel volgt Ann de 4-jarige integratieve opleiding in de experiëntiële psychotherapie en cognitieve gedragstherapie aan de Universiteit van Antwerpen.

Bij Andare werkt Ann met kinderen en adolescenten en hun context.

erkenningsnummer Psychologencommissie 772117224
visumnummer klinisch psycholoog: 263275
beroepsverenigingen BFP, VVKP, VVCEPC, VVGT en de psychologenkring regio Mechelen

BE 0832.346.508

Andare

Mgr. Van Nuffelstraat 6
2800 Mechelen

015/21 19 84

onze facebookpagina