Faalangsttraining

!!! START VOLGEND GROEPJE oktober 2021 - inschrijven kan nog!!!

Doelgroep

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die last hebben van faalangst. Kinderen die angst hebben om te falen als ze iets moeten presteren of denken dat ze iets moeten presteren. Ze zijn bang om ergens in te mislukken, fouten te maken en/of afgewezen te worden.

Doel

De training heeft als doel om faalangst te verminderen, door kinderen te leren omgaan met hun angst.

In deze training leren kinderen:

Werkwijze

In een groepje van vier kinderen gaan we samen op weg en leren we stap voor stap beter omgaan met faalangst. De training bestaat uit 9 sessies waarin op een speelse manier wordt geoefend. Er is veel ruimte om situaties te bespreken die elk kind persoonlijk lastig vindt. Daarnaast gaan we ook op een meer actieve manier oefenen aan de hand van expressie-oefeningen, ontspanningsoefeningen,… Door ervaringen uit te wisselen en samen te oefenen, leren kinderen van elkaar.

We kiezen bewust voor een kleine groep zodat ieder kind voldoende aan bod kan komen en de nodige individuele aandacht en opvolging krijgt.

Na elke sessie krijgen de ouders een samenvatting van wat aan bod kwam alsook een opdracht voor het kind om thuis mee aan de slag te gaan. Ouders worden gezien als belangrijke partner en worden nauw betrokken. Aan het einde van het traject volgt een evaluatiegesprek waarbij de evolutie van het kind wordt besproken.

Praktisch

Meer info en inschrijving

Voor informatie en/of inschrijvingen, neem gerust contact met ons op.

stuur ons een mailtje: roxanne@andare.be

bel ons op 015/21 19 84 of 0476/93 11 84

je kan hier klikken om de folder over de faalangsttraining te downloaden.