Studiecoaching


"Welke studiemethode past bij mij?"

"Hoe maak ik een goede samenvatting?"

Onze studiecoach Maxime helpt zowel kinderen als jongeren bij leren leren en organiseren van huiswerk en studeren. Maxime heeft ruime kennis over de specifieke begeleidingsnoden van kinderen en jongeren met leer- en ontwikkelingsstoornissen (oa. ADHD, autisme, dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, neuromotorische onrijpheid,...) en kinderen en jongeren die in hun schoolwerk gehinderd worden door faalangst, werkhoudings- en motivatieproblemen.

"Ik kan me niet concentreren."

"Ik vergeet zo vaak iets mee te nemen."

studiecoach

Ook in onze studiecoaching vinden we het belangrijk om 'op maat' te werken en te vertrekken vanuit de eigenheid van het kind, zijn sterke en minder sterke vaardigheden. We gaan samen op zoek naar een studiemethode die past bij de mogelijkheden en het karakter van het kind/de jongere. We zoeken uit hoe minder sterke vaardigheden gecompenseerd kunnen worden.

"Hoe maak ik een goede planning?"

"Hoe creëer ik een goede studeerplek?"

"Ik wil zelfstandig leren werken"

We maken samen oa. schema's en hulpmiddelen op maat van het kind/de jongere en leren hoe deze zelfstandig gebruikt kunnen worden. We gaan ook aan de slag rond executieve functies zoals plannen en organiseren en aandacht en concentratie.

studiecoach

"Ik heb er geen zin in!"


"Ik ben zo bang om fouten te maken"
Faalangst, onzekerheid en demotivatie kunnen een grote invloed hebben op het schools functioneren. Dit emotionele aspect is dan ook een belangrijk onderdeel van onze studiecoaching. We streven naar meer succeservaringen en meer plezier in het schoolwerk.

Wij werken liefst nauw samen met zowel de ouders als de school en eventuele andere betrokken hulpverleners.